Kuka Művek 2. – Virgonc városi nyomozók

kuka-muvek2-virgonc-varosi-nyomozokkuka-muvek2-virgonc-varosi-nyomozok

Kuka Művek 2. – Virgonc városi nyomozók

2799 Ft 2239 Ft

Móra termékeire 20% kedvezmény!
Kategória: Címkék: , , , ,
Szerző: Zöld Panna
Kiadó: Móra
Termékazonosító: 5638

Leírás

Virgonc Városban tíz rendkívüli kukásautó – szemétszállító, utcaseprő, locsoló, darus és hókotró – lakik. Ők a szokásos feladataikon kívül arra is ügyelnek, hogy semmi ne történjen Virgonc Városban, ami árthat a környezetnek: szennyezi a levegőt, a vizeket, szeméttel árasztja el a tereket, veszélyezteti az emberek életét.

Ebben a kötetben a tíz rendkívüli kukásautó kideríti, hogy éjjelente mitől válik csatatérré az Almavirág utca, és azt is megtudhatjuk, hogy létezik-e hupikék kutya.

***

A gyerekek nagyon szeretik a kukásautókat. Képesek mindent félredobva az ablakhoz rohanni, ha meghallják, hogy valamelyik a ház elé érkezett. Lelkesen integetnek neki, és élvezettel figyelik, ahogy a magasba emelkednek a kukák, és sorban kiürülnek.

A KUKA MŰVEK című mesesorozatban a gyerekek izgalmas kalandokat élhetnek át egy képzeletbeli kisváros: Virgonc Város kukásautóinak történetein keresztül

Tíz kukásautó – locsoló, söprögető, kis és nagy kukás, darus, hókotró, szelektív szemétgyűjtő – számtalan fontos feladatot lát el a városban. Nélkülük az utcák, a terek, a parkok szemetessé és piszkossá változnának

A gyerekek azonban nem csak a történeteket izgulhatják végig, hanem arról is tapasztalatot szerezhetnek, hogy mit jelent életünkben a barátság, az összetartás, a segítőkészség, a szolidaritás. Közben szinte észrevétlenül azt is megtanulják, hogy mennyire fontos a környezet védelme, a hulladék szelektív összegyűjtése és megfelelő kezelése, és hogy milyen pusztító következményekkel járhat, ha nem hagyunk fel környezeti erőforrásaink pazarlásával.

A globális felmelegedéstől, a természeti környezet pusztulásától, átalakulásától fenyegetett világunkban rendkívül fontos, hogy a gyerekek már igen korán, a meseolvasás időszakában szembesüljenek ezekkel a kérdésekkel. Nem lehet azonban cél, hogy szorongást keltsünk bennük jövőjükkel kapcsolatban. Az viszont igen, hogy gondolkodásukat, szokásaikat – egész életformájukat áthassa a környezettudatos szemlélet. S mi más lenne alkalmasabb erre, mint egy játékos, izgalmas, vicces -, és kedves mese.

További információk

Ajánlott min. életkor

Ajánlott max. életkor

Képek mennyisége

Képek mérete

Kötés

Oldalszám

ISBN

9789634153184

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Telefon: 06 (30) 990 6657
Baross utca 250.
1161 Budapest