Skip to content Skip to footer
Könyvesbolt: hétfő, szerda, péntek: 17 - 19 / kedd, csütörtök: 11 - 15
Könyvesbolt: dec. 24. - jan. 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
mert az a film a legjobb, amit a saját fejedben forgatsz
0 items - 0 Ft 0
mert az a film a legjobb,
amit a saját fejedben forgatsz
0 items - 0 Ft 0

Pelenkásokra hangolva | Csip-csip-csóka / Kolibri Fészek

Kevés találóbb elnevezést kaphatott volna ez a „gyermek-szobaszínház”. A Kolibri Fészek kicsi, zárt, szőnyeges, párnás, barátságos kis odú. És persze szükséges is, hogy ilyen legyen, hiszen a legkisebbeket készül bevezetni a színházba. Több előadását már csecsemőkortól ajánlják, tehát valóban nagyon fontos, hogy az első benyomás élvezetes legyen, de egyben biztonságos is.

A Csip-csip-csóka című új bemutató is a legapróbbakat célozza meg. Hangszeres, bábos, mozgalmas mondókázás ez tulajdonképpen, a már ismerős és új színészekkel. Meleg hangon dúdolnak, búgnak, furulyáznak és énekelnek a tátott szájú közönségnek. És ez a mozdulatlan figyelem nem véletlen. A Kolibri lassan 25 éve gyakorol gyerekeinken – a szó legjobb értelmében. Három helyszínen adnak elő 0–18 éveseknek, mindenhol nagy sikerrel, egy-két nap alatt elfogyó jegyekkel.

A Csip-csip csóka szépen belesimul a Kolibri már ismerős színvonalába. A játékidő pontosan addig tart, ameddig a kicsik figyelme. (Na ja, a gyakorlat…) Éppen akkor lesz vége a műsornak, amikor elkezdenek fészkelődni. De addig nagyon jól szórakoznak a babák – és a szülők is. Hangok, fények és játék jól összehangoltan köti le a gyerekek figyelmét, gyakran bele is vonva őket a mókába. A kellékek – amelyek egyben díszletként is működnek – nagyon egyszerűek és praktikusak. A színészek minden kezük ügyébe kerülő eszközt többszörösen használnak fel. A főszereplő báb csupán egy textildarab, melyet a szemünk előtt gyűrögetnek figurává.

csip-4586-600Minden, ami megszólal, roppant egyszerű, tiszta hangú. A játék szerzői szándékosan nyúltak vissza a hagyományos, kézműves hangszerekhez – ütőgardon, xilofon, furulya, hegedű – és a színpadon megjelenő, szintén kézműves eszközökhöz.

Szívós Károly állította színpadra a mondókés mókázást, a bábokat, díszleteket és jelmezeket állandó tettestársa, Török Ági tervezte. A (báb)színészek itt, ha lehet, még profibbak, mint a nagyobbaknak szóló előadásokon. Itt megengedhetik maguknak, hogy kinézzenek, mosolyogjanak a bokájuk előtt ülő aprónépre (ami a felnőtt színházakban tilos). Látszik rajtuk, élvezik ezt a fajta játékot, és hogy figyelhetik a reakciókat.

Ezeknek a csecsemő(knek szánt) daraboknak az ereje az egyszerűségükben rejlik. Mert mivel is játszik otthon a gyerek? A legdrágább, mindent tudó és angolul is beszélő bigyóval? Nem. Pet-palackkal, üres zacskóval, műanyag dobozokkal. A sor hosszan folytatható, és biztos, a főkedvenc játékok értéke száz forint alatt van. A Kolibrinál észrevették ezt az igényt, hogy nem a csillogás számít. A legegyszerűbb eszközökkel is elérhető a siker, ha egyszerre kötnek le több érzékszervet, és mozgatói pontosan tudják, hogyan tegyék.

csip-4858-600

Alexics Rita, Molnár Zsófia Boróka e.h., Fehér Dániel, Nizsai Dániel

Most megint tudták. Egészen biztos, hogy a Csip-csip-csóka rendszeresen műsorra kerül idén és a következő években. Aki most éppen lemaradt róla, feltétlenül folytassa a próbálkozást!

Fotók: Mestyán Marcell

Téli ajánló

Sikerlista

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: december 24. – január 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2024. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre