Skip to content Skip to footer

Kulissza Klub – Emil és a detektívek

Ezúttal Erich Kästner jól ismert gyerekregényét vitte színre a tavaly bemutatkozott alkotó közösség.

A Kulissza Klub amatőr színjátszókör, melynek vezetője (Katona Beáta) azt a célt tűzte ki maga elé, hogy márpedig alternatívát mutat a mai telefont nyomkodó, tabletező fiatalságnak. Ez olyannyira sikerült az előző Janikovszy Évára emlékező összeállításukkal, hogy egy ezt követő pályázatnak köszönhetően, ebben az évben már sokkal nagyobb eszköztárral gazdálkodhatnak a színpadon.

A történetet Emil körül kavarog, aki szülővárosából Berlinbe utazik nagymamájához. A vonatúton azonban egy utas ellopja 140 márka zsebpénzét, melyet édesanyja nagy kínnal, sok munkával gyűjtött össze. Emil az első sokk után összeszedi magát, és úgy határoz nem fordul rendőrhöz, hanem az időközben köré csapódott gyerek bandával kapják el a tolvajt.

Zenés előadást láthattunk, melynek szereplői természetesen ezúttal is kizárólag gyerekek. Ez már önmagában egészen más élményt jelent, mint felnőtteket látni a színpadon. Mert ezek a fiatalok lelkesek, kedvesek, természetesek. Nem mindegyiknek van kiváló énekhangja, de nem is ez a cél, hanem hogy ők maguk örömüket leljék a szereplésben, a próbafolyamatban. Az elmúlt időszakban barátságok születtek, nyáron közösen táboroznak a Kulissza Klub szervezésében és így a cél teljesítve is, hiszen a gyerekek tartalmas elfoglaltságot találtak maguknak. Közben nő az önbizalmuk, ki mernek állni a nézők elé, sokat tanulnak, és tudják, minden munka meghozza gyümölcsét.

Különlegessége a darabnak, hogy a zeneszerző maga is gyerek még, habár lehet hogy 17 évesen kikérné magának ezt a megnevezést. Minden esetre Katona Nikolett remek dalszövegei és a megzenésítés nem tükrözi életkorát, sőt erősen meghazudtolja azt. A gyerekek pedig aranyosak, ügyesek, nem csak színészek hanem kellékesek is egyben. Sok feladatuk van, melyeket nagy fegyelemmel és komolysággal hajtanak végre. Nem is véletlen, hogy úgy tűnik Kulisszáék kinövik “telephelyüket”, a Kozák téri Művelődési házat és egyre több, nagyobb rendezvényre hívják őket fellépni.

Az Emil és a detektívek igazi, gyerekeknek való gyerekdarab. Izgalmas, szórakoztató, a zenei betétek jól színesítik a prózai részeket. A két felvonás hossza pont elbírható a fiatal közönségnek és a nagy tapsból ítélve, valamint saját kontroll csoportom (saját gyerek) véleményére alapozva úgy érzem, sok nézőnek szereznek még örömet ebben az évadban. És ha továbbra is ilyen meredeken ível felfelé az előadások nagy színpadivá varázslása, azt hiszem előbb-utóbb elkezdhetnek egy turnébuszon gondolkodni.

Téli ajánló

Sikerlista

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: december 24. – január 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2024. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre