Skip to content Skip to footer

Milyen könyvet adjunk/olvassunk egy kétévesnek?

Először is: bármilyet. Az én lányom amikor ekkora volt, a legnagyobb boldogsággal a Magyar Sport Évkönyve 1999-es kiadását forgatta. 🙂 (többek között) De természetesen inkább olyan könyvekről fogok most írni, melyek valóban hasznára válnak és szórakoztatnak egy ekkora csöppet.
Tehát amikor már túl van a gyermek a böngészőkön, pontosabban szereti nézegetni a képeket, történeteket tudunk kreálni az oldalakhoz, melyeket meghallgat, akkor lassan jöhetnek a mesék. Ami fontos a szép, nagy képes illusztráció, ez ebben az életkorban még lényeges összetevője az olvasásnak.
Hogy legyen átmenet, de még mindig böngésszünk, ismeretterjesztő lapoznivalókkal kezdem a sort. Érdeklődéstől függően bejöhetnek a kevés szöveggel ellátott képes könyvek, mint például a Scolar kiadó számtalan kemény lapos kiadványa közül bármelyik. A Csengőkert Első képes szótáram sorozatából kiemelni is nehéz. Nagy előnye, hogy fényképek és nem rajzok vannak benne, így a kicsik ténylegesen a valósággal ismerkedhetnek meg. A finommotorika fejlesztésével két legyet ütünk egy csapásra. Nézegetés, pici szöveg, közben lehet mozgatni az oldalakat. Hangokat hallgatni, zenélni is lehet olvasás közben, ehhez nagyszerű könyveket kínál a Napraforgó kiadó: sípoló könyvek, járművek hangja.

Maradjunk továbbra is az érzékszerveknél, hisz simogatni is lehet. Hogy kit? Például Kisvakondot, de bármilyen más állatot.

A legkisebb kezekbe valók ezek az igazán mini mesék, vagy az egyik legnépszerűbb angol szerző-illusztrátor páros kihajthatós könyvei. És ha már ők, akkor már ezt is bátran forgathatják a kétévesek, a humoros versikék pedig a szülőknek is szórakoztató lesznek. Az illusztráció és itt a történet is szintén Axel Schefflertől származik: a Pipp és Polli sorozat keménylapos és hagyományos oldalakkal is kapható, gyermekünk könyvlapokhoz való viszonyától függően.

Bogyó és Babóca, Boribon, Maszat már mind lekötheti a gyermek figyelmét, de itt is kezdhetünk kevesebb szöveget tartalmazó leporellóval.

Ha pedig mondókáznánk, ami az egyik legjobb dolog, mert a dallamot, éneklést szeretik a legjobban a gyerekek, akkor szintén nehéz dolgunk akad, mert hatalmas a választék. Leporellók, füzetek, szivacskönyv, a sor végtelen.

Ha mégsem találnátok megfelelő könyvet, vagy még bizonytalanabbá váltatok (de ugye nem?:-), szívesen segítek személyre szóló tanácsadással. Keressetek chaten, levélben, telefonon.

Lengyel Szilvia

Téli ajánló

Sikerlista

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: december 24. – január 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2024. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre