Skip to content Skip to footer

Mesekönyv 1 éveseknek

Mikortól kell olvasni egy gyermeknek? Először is nem kell. A dolog lényege, hogy együtt csináljuk: szülő-gyerek. Közös, bensőséges, rutinszerű tevékenység legyen, melyet mindkét fél élvez.

Mi az a kor, amikortól érdemes? Azt gondolom még az életkor sem fontos, én például már a hasamban lévő babámnak olvastam, mondókáztam, énekeltem. Egyszerűen tudtam, hogy hallja, én pedig élveztem. Már akkor együtt töltött idő volt.

Tehát egyéves korban már igenis lehet mesélni. Saját történeteket akár, de a könyvek nagyon jó vonalvezetők ahhoz, hogy gyermekünk fantáziája tovább szárnyalhasson. Ennek alapja a mese. Ebben a korban még fontos, hogy ritmusa is legyen a történetnek, jobban leköti a kicsi figyelmét, illetve az illusztráció is elengedhetetlen feltétel. Viszont a határ, választék a csillagos ég.

Elsősorban mondókákat ajánlok, kezdem egy remek, új gyűjteménnyel, a Diridongóval.

Szívből ajánlom Bartos Erika, egyik legnépszerűbb kortárs költő/meseíró gyűjteményeit is: Zakatoló, Százlábú, Hógolyó. A régebbi stílus kedvelőinek, illetve ha olyan mondókákat szeretnénk, amikre magunk is emlékszünk, akkor a Mondókáskönyv sorozat a legjobb választás.

A mesék mellett nagyon fontos, az utóbbi időben rengeteg témában megjelent böngészők. Egészen kis méretben is kaphatók, melyek jól illeszkednek az apró kezekbe és attól függetlenül, hogy többségében nincs, vagy nem sok szöveget tartalmaznak, magunk is kitalálhatunk egyszerű történéseket az illusztrációhoz.

A könyv számtalan területet fejleszt, ezek közül az egyik a finommotorika, erre alkalmasak ezek a kicsi, mozgatható, tologatható Kukucs-könyvek.

Ne feledkezzünk meg róla, hogy „olvasni” fürdés közben is lehet. Ezekkel a pancsolós könyvekkel az esti rutin is még élvezetesebbé válik.

Mivel nálunk a babakönyv kategória is óriási mennyiségű könyvet tartalmaz, ráadásul az első gyerekes családok – érthető módon – még nehezebben igazodnak el ebben a forgatagban, a Kultúrgyerek nagyon szívesen segít a gyermek életkorához, személyiségéhez passzoló könyvek kiválasztásában.

 

 

Téli ajánló

Sikerlista

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: december 24. – január 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft
Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2024. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre