Skip to content Skip to footer

Mesekönyv 2 éveseknek

Ennek a korosztálynak tulajdonképpen már lehet igazi meséket olvasni. Elsősorban viszonylag rövid és gazdagon illusztrált olvasmányokról van szó, melyeknek széles választékban megtalálhatók az üzletek polcain. Sőt. Mivel túl sok van belőlük, most egy kis segítséget szeretnék nyújtani a választásban.

A legjobb mesekönyvek szülők által felállított kritériumai: sorozat vagy vastag mesekönyv. Ezek praktikus szűrők egyébként és én magam is ezekből a kategóriákból ajánlok elsősorban.

A sorozatok azért jók, mert ha a kicsi megszeret valamit, azt hosszútávon igényli. Ha ugyanaz a főszereplő sok kalandba keveredik, az az újdonság mellett a kiszámíthatóságot is nyújtja a gyermeknek, akinek ebben az időszakban a biztonság a legfontosabb.

 

Ilyen sok kötetes például a Maszat sorozat, melynek számtalan könyve rengeteg érdekes eseményt dolgoz fel a csőtöréstől az alvásig. Az utóbbi években barátja, Sári könyveivel is bővültek a történetek, melyek pont annyi képet és két rövid mesét tartalmaznak, ami egy kétéves türelmének elég.

Az egyik legrégebbi mesekönyv széria Boribon mackóról szól. Marék Veronika még ma is írja és illusztrálja a jól ismert, rövid meséit.

Pipp és Polli, a két jóbarát keménylapos könyvekben, kedves és újszerű rajzokkal köríti néhány oldalas meséit, melyek szintén komoly függést okoznak. (A szülőknek is)

Nem biztos, hogy önmagában végighallgatná a kicsi a kötetek 1-1 meséjét, azonban a szerző csodálatos illusztrációjával együtt biztosan. A Mesél az erdő sorozat szövegei és képei szoros együttműködésben vannak egymással, együtt hosszantartó szórakozást nyújtanak a közönségnek.

Bogyó és Babócával senkinek se tudok újat mondani. Oly régóta, mély nyomot hagyva vannak velünk, hogy nem tudom kell-e bármit is írnom róluk. A méltán népszerű katicalány és csigafiú meséi kihagyhatatlanok és ebben a korban már abszolút olvashatók.

Ebben az időszakban élvezhetők leginkább a különböző méretű böngészők is, melyek lehetnek évszakosak, vagy mindennapjainkkal kapcsolatosak, minik, közepesek, óriások, a lényeg a bogarásznivaló tartalom.

Leave a comment

Nyári ajánló

AZ ÖSSZES NYÁRI KÖNYVHÖZ KLIKK IDE!

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: júl. 17-21. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft
Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2023. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre