Vásárlási feltételelek és a vásárlás menete Magyarország területén belül

A vásárlás menete

Vásárláshoz nincs másra szüksége, mint a vásárlás végezetével, egy egyszeri regisztrációra, a későbbiekben pedig e-mail címe és jelszava használatával bármikor beléphet a Kultúrgyerek webáruházba.

A keresett kiadványokat a kereső mező segítségével könnyen megtalálhatja, ahol megadhatja a könyv címét, a szerző nevét, vagy egyéb a könyvre jellemző szavakat.

Bejelentkezést követően kosárba teheti a kiválasztott könyveket. Kosarának tartalmát a megrendelés elküldéséig bármikor módosíthatja.

A megrendelés véglegesítéséhez kattintson a pénztár gombra, ahol rendszerünk kiszámolja az esetleges szállítási díjat, valamint tájékoztatjuk megrendelésének végösszegéről. A megrendelés elküldése gombra kattintva Ön rendelését lezárja, melyről automatikus e-mail üzenetet küldünk Önnek.


Szállítási feltételek

A megrendelt termékeket Budapesten a PDS Hungary Kft., vidéken a GLS Hungary Kft. szállítja házhoz, munkanapokon 8 és 18 óra között.

A raktáron lévő könyvek szállítási határideje 1-3 munkanap. Megrendelés után értesítjük a termék/ek összekészítéséről, valamint a csomag futárszolgálatnak történő átadásának időpontjáról. Ezután a PDS Hungary Kft. oldalán követheti az áru helyzetét, de a csomag majdnem minden esetben másnap kiszállításra is kerül.

Amennyiben valamely megrendelt tételt nem áll módunkban kiszállítani, vagy várható szállítási ideje a megadottól jelentősen eltér, úgy telefonon vagy e-mailben keressük Önt.


Személyes átvétel

Amennyiben megrendelését személyesen szeretné átvenni, ezt vásárláskor a szállítási módnál jelezze.
Személyes átvétel esetén szállítási költséget nem számítunk fel.
– Az átvétel történhet a vásárlás napján is üzletünkben: Kultúrgyerek könyvesbolt (Budapest, 1161, Baross u. 250.) nyitva tartási időben (hétfő, szerda, péntek: 17-19; kedd, csütörtök 11-15 óra között). A megrendelt/vásárolt termékeket 8 napig áll módunkban tárolni.
– A vásárlást követően előre utalás vagy bankkártyás fizetés után a Varázspontban (Budapest, 1165, Hunyadvár u. 43.) hétköznap 10-17 óra között.
– Előre utalás vagy bankkártyás fizetés után az Örs vezér téren, előre egyeztetett időpontban.
– Előre utalás vagy bankkártyás fizetés után a Blue Elephant bölcsődében (Bp. 1115, Bartók Béla út 86. Mfsz. 3-4)


Szállítási díj
egységesen 990 forint.

10000 forint vagy azt meghaladó összegű vásárlás felett ingyenes.

Az utánvét díja 290 forint, mely összeg ingyenes kiszállítás esetén is fizetendő, amennyiben a vásárló átvételkor szeretne fizetni.

Amennyiben valamely megrendelt tételt nem áll módunkban kiszállítani, a szállítási költség a megrendelés értékéhez igazodik, azonban erről előzetesen tájékoztatjuk.


Fizetési módok

Bankkártyás fizetés a kulturgyerek.hu oldalon, az otp simple pay rendszerén keresztül, előre fizetéssel.

Fizetés közvetlenül bankszámlánkra. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik.

Utánvétes fizetés kiszállításkor, a futárnak, késpénzben. Az utánvét díja 290.- forint.

Bp. Örs vezér tere, Varázspont (Bp. 1165, Hunyadvár u. 43.), Blue Elephant (Bp. 1115, Bartók Béla út 86. Mfsz. 3-4) átvételi pontjainkon készpénzt elfogadni nem áll módunkban, az itt átvett termékek ellenértékét előzetesen utalással, vagy online bankkártyás fizetéssel kell kiegyenlíteni.

Üzletünkben készpénz- és bankkártyás fizetési lehetőség is van: Kultúrgyerek könyvesbolt, Budapest, 1161, Baross u. 250.

Bankkártyás fizetés feltételei – kattintson a letöltéshez!


Vásárlási garancia

Az Ön által megrendelt kiadványokra minőségi garanciát vállalunk. Hibás teljesítés (nyomdai hibás, szállítási sérült termék) esetén kifogásáról az észrevételt követően írásban tájékoztassa ügyfélszolgálatunkat. A jogosan kifogásolt termékeket díjmentesen kicseréljük vagy a vételárat visszatérítjük Önnek.

A Kultúrgyerek webáruház oldalán közzétett kiadványok technikai adatainak (egységár, cím, oldalszám stb.) feltöltésekor a lehető legnagyobb gondossággal próbál eljárni, az ebből adódó technikai hibákért felelősséget vállal. Ilyen hibák esetén a vevők elállhatnak az eltérő adatokkal közölt könyvek vásárlásától vagy érvényesíthetik elállási jogukat.

A készlethiányból vagy egyéb okból adódó nem teljesített rendelések ellenértékét, ha az már kifizetésre került, a megrendelő részére visszatérítjük.


Elállás joga

Ön a vásárlástól a megrendelt terméket tartalmazó csomag átvételétől számított 14 naptári napon belül – figyelemmel a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 4.§- ra – indokolás nélkül elállhat.
Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 8 munkanapon belül.
Elállás esetén a terméket sértetlen – külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes – állapotban a megrendelő nevének feltüntetésével saját költségén küldje vissza a Bp, 1161, Baross u. 250. címre.
Az Ön által kifizetett termék/ek árát az elállást követő harminc napon belül visszatérítjük.
Az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket Ön köteles viselni. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.
Felhívjuk figyelmét arra, hogy a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítésére igényt tartunk. Ön nem gyakorolhatja a fenti elállási jogot hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást felbontotta.


Adatvédelem

A Kultúrgyerek Bt. webáruház a felhasználói regisztráció során birtokába jutott személyes adatokat tiszteletben tartja, bizalmasan kezeli, azokat kizárólag a rendelések teljesítéséhez, vásárlással kapcsolatos célokra és Facebook oldalához csatlakozott vevői esetében promóciós levél küldésére használja fel. Az adatokat harmadik fél részére nem szolgáltatja ki, kivéve a szerződés teljesítésekor (szállítási) alvállalkozóinkat.

Bővebben, lásd itt.

Ön, mint regisztrált felhasználó tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes és írásban bármikor visszamondható. Hírlevelünkre feliratkozó felhasználóink e-mail címét kizárólag a Kultúrgyerek Bt-vel kapcsolatos tájékoztató anyagok eljuttatására használjuk, melyet a felhasználók feliratkozásukkal elfogadtak.

1161 Budapest Baross utca 250.
Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitvatartás: hétfő, szerda, péntek: 17-19; kedd, csütörtök 11-15 óra között