Skip to content Skip to footer

6 ok, amiért a gyermeknek olvasni jó, olvasni kell!

  1. Először is, mert fejleszt. Nem csak a fantáziát, hanem a témákon keresztül a gyermek jellemét, szókincsét, kifejezésmódját, problémamegoldó képességét.

 

  1. Ismeretet ad: a kicsiknek nagyon jó a memóriájuk, szivacsként szívnak magukba minden új információt. Irigykedsz ugye? Én is. Ami érdekli őket megjegyzik, és őket még szinte minden érdekli, minden új és izgalmas számukra. Adjunk hát nekik annyi információt, amennyire csak igényük van. Legyen az dinoszaurusz, repülőgép, vagy bálnák, biztos hogy még mi is tanulunk majd a könyveikből.

 

  1. Fejleszti a finommotorikát. A legkisebbek mozgathatós könyvei nem csak jó elfoglaltságot nyújtanak a babáknak, hanem mozgásra késztetik ujjaikat. Megtanulják az irányokat, azt hogy valami elbújik, de mégis ott van, ha a másik irányba húzza. Erősíti, fejleszti a kézizmokat.

 

  1. Szórakoztat. Milyen jó időtöltés az olvasás! A kicsi képzelete szárnyal mesehallgatás közben, nagyon nem ugyanaz az élmény, mintha tévét néznek és készen kapják mit gondoljanak, lássanak a fejükben. Olvasáskor maguk alakítják ki azt a világot, melyben a történet játszódik.

 

  1. Intimitást ad. Az esti összebújós mesélés egyszerűen kihagyhatatlan, sokat veszít aki nem gyakorolja. Az alvást megelőző rituálé hosszú ideig megmarad, így a már iskolás gyermekünk is elengedheti magát ilyenkor. Ellazulhat, megint kicsi lehet és a mese előtt-közben-után még a félelmeit, napi történéseit is el fogja mondani.

 

  1. A könyvek által hatni tudunk a gyermekre, a mesehősök pozitív útjain keresztül rávezethetjük a megoldásra, félelmei leküzdésének módjára. Hatalmas a választék különböző, egyéni problémák megoldására. Mesék hisztivel, tanulással, rosszasággal, fogmosással kapcsolatban, a sor szinte végtelen. Tálcán kapjuk a megoldásra vezető kiadványokat, csak jól kell keresni.

Tavaszi ajánló

Sikerlista

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: december 24. – január 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2024. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre