Skip to content Skip to footer

Az ifjúságról se feledkezzünk meg

Habár aki ezt a blogot olvassa, az úgysem fog. Mert vagy sikeresen olvasóvá nevelte gyermekét, vagy folyamatosan tesz az ügyben, hogy a könyvek szeretete a későbbiekben is megmaradjon.

Nem csak karácsonyra szeretnék most ajánlani, pontosabban nem csak az ünnephez kapcsolódó könyveket, de azért kezdjük mégis ilyenekkel. Matt Haig neve már ismerősen csenghet, mert a Kolibri kiadó az utóbbi években minden karácsonyra kiadta egy-egy újabb, az ünnephez kapcsolódó regényét. A Fiú, akit Karácsonynak hívnak, és A lány, aki megmenti a karácsonyt után, idén a Karácsony apó és a csokitojást fordíttatták le nekünk. Ezek a csodaszép regények igazán illenek a 9-12 évesek karácsonyfája alá.

Kicsit kisebbeknek, kisiskolásoknak ajánlom Borit és Bercit, akik most már megnőttek, iskolások maguk is. A Berci és fantasztikus karácsony és a Bori és a nem mindennapi karácsony még tartalmaz kedves illusztrációt, és közepes méretű betűivel szerettetik meg az önálló olvasást.

Ugyanennek a korosztálynak jól cseng Geronimo Stilton, aki természetesen karácsonykor, és télen is nyomoz.

Az izgalmakra vágyó tinik örülhetnek, mert megjelent Berg Judit és Kertész Erzsi, A Négy madár titkának folytatása, Az óra rejtélye. És habár nem annyira ropogós mint az előző krimi, de a Panthera könyvekből sosem lehet elég, pláne ha az épp egy havas krimi.

Az Egy ropi naplójával sem nyúlhatunk mellé, mert nincs olyan kamasz, akit ez a mai fiatalok nyelvén íródott, mozgalmas sorozat ne ragadna magával. És ha már izgalmak, Az Időfutár és a Millenium expressz darabjai sem okozhatnak csalódást. Az egyes részek külön is élvezhetők, nincs szoros kapcsolat a kötetetek között.

És ha olyan gyermeknek ajándékozunk, akinek ízléséről nem rendelkezünk egész pontos információkkal, válasszunk valami érdekeset! Olyan könyvet, amiben sokféle információ van, mint például ez az újdonság, az 1100 dolog, amit jó, ha tudsz a világról. Vagy ezt a Nagy képes gyermekenciklopédiát, esetleg történelmi könyvet jól ismert szereplőkkel Az egyszer volt… sorozatból, de egy Bűvészkönyv is okozhat örömöt, meglepetést. Ráadás, hogy ezekből a könyvekből még mi is tanulhatunk. Ha kölcsönkapjuk… 🙂

Ha még mindig nem sikerült megtalálni A könyvet, nézzetek szét az ifjúsági irodalom kategóriában, ahol több száz kiadvány közül válogathattok.

Téli ajánló

Sikerlista

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: december 24. – január 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft
Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2024. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre