Skip to content Skip to footer

Milyen könyvet vigyünk magunkkal nyaralásra?

Számomra a követelmények sorát a tömörség nyitja. Minél kevesebb súly, terjedelem, annál jobb. Ezért most olyan gyűjteményes mesekönyveket fogok ajánlani, melyekkel kihúzzátok akár egy hétig is, és csak egy-két könyvet kell bepakolni.

Ebből a szempontból a legkisebbek kissé kilógnak a sorból, hiszen nem köti le a figyelmüket több oldalas mese, viszont nekik vihetünk például vastagabb böngészőt, mint akár ez az Első képes állatlexikonom. De ha érdeklődik a járművek iránt, akkor ez a címével ellentétben kicsi, mégis meglepően vastag és tartalmas Járművek nagy könyve is jó választásnak bizonyul. Mellé bekerülhet egy soklapos verseskönyv, akármelyik Bartos Erikától, mondjuk a Bárányfelhők, ezt se fogjátok megunni.

Bölcsis korosztálynak ajánlom Misu rövidke történeteit, kezdhetitek Misu, a kisnyuszival. És ha egyelőre még rövidíteni is kell, a Mesél az erdő sorozat minden kötete olyan gyönyörűen és gazdagon illusztrált, hogy aktív nézegetés közben még a legkisebbek is végig tudják hallgatni a történeteket.

Ovisok sláger terméke az Ovis mesék sorozat, melynek nyári táborozásról szóló könyve, A palacsinta tábor pont passzol is a nyárhoz. Ha pedig nagyobb, de még mindig járműves gyermekről van szó, a Kerék mesék sorozat bármelyik része megteszi, hisz sok történet van minden egyes könyvben. Talán a legnépszerűbb Tóbiás, a kukásautó, mert hát létezik olyan gyerek, aki nem szeretne kukás bácsi lenni? 4 éves kortól ajánlom a Két kis dínó sorozatot, melynek minden részében máshol járnak a miniatűr dínók. Nagyon vicces, rövid történetek, a kötetetek között nincs összefüggés. Egyik újabb rész a Két kis dínó felfedezi Amerikát, ha valaki esetleg épp oda készül, annak a legjobb döntés.:-)

A 3-5-8 perces mesék éppen eltérő hosszúságuk miatt széles korosztályt kiszolgál. Legújabb Utazáshoz és kalandozáshoz című része szintén ilyen, háromtól akár hétéves korig ajánlom. Nagyobb óvodásoknak nemrég érkezett Alfa bácsi titka, mely Marék Veronika A bohóc és a kismajom című könyvének folytatása. És ha igazán vastag könyvet szeretnétek, akkor a Világjáró jóéjtmesék remek döntés. Ebben a könyvben 1-2 oldalas, mégis tartalmas, igazi mondanivalót nyújtó kis mesék találhatók, remek illusztrációval.

A lényeg, bárhova is mentek, könyv legyen nálatok. 🙂

Téli ajánló

Sikerlista

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: december 24. – január 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft
Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2024. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre