Skip to content Skip to footer

Kedvenc íróink sorozat – Berg Judit

Most valljam be, hogy azért vele kezdem a legnevesebb kortárs gyermekkönyv írok sorát Berg Judittal, mert ugyanabban az évben született mint én, és elsőszülöttjét szintén Lillának hívják? Persze hogy nem, de mivel Berg Judit könyvei közül szinte mindet olvastuk, jó érzés néhány hasonlóságot felfedezni közöttünk.
Az hogy itt él közöttünk, jelentősen hozzájárul könyvei sikeréhez. Hiszen a mai gyerekek titkait, álmait, a mai szülők problémáit ismeri. 4 gyermekének köszönhetően pontosan látja és a kicsik nyelvezetéhez igazodva tudja megfogalmazni meséit, regényeit. Természetesen ehhez tehetség is kell, amiben ő bővelkedik. Az egészen apróktól kezdve a kamaszokig minden korosztálynak ugyanolyan egyedi, izgalmas, vicces könyveket ír.

Körülbelül kétéves kortól ajánlom a Maszat sorozatot. Már nyolc könyv jelent meg erről a kedves kisfiúról, aki barátnőjével, Sárival mindenféle izgalmas, ám hétköznapi kalandot él át. Hóchócot – alvó-, és játszópajtás – is muszáj megemlítenem, kihagyhatatlan részét képezi a történéseknek.

Ugyanennek a bölcsis-kis ovis korosztálynak szól a Hisztimesék. Segítségükkel legyőzhetők a végtelennek tűnő, néha csillapíthatatlan szülői határ-próbálgatások.

A Cipelő cicák se újdonság, viszont épp ezért tudom, a saját lányom mennyire szerette évekkel ezelőtt ezeket a mini, zsebmacskákat. Segítségükkel gazdáik különféle varázslatokat élnek át anélkül, hogy a szüleik rájönnének a titkos kisállatok létezésére.

Panka és Csiribí meséi talán a legaranyosabb történetei Berg Juditnak. Az öt könyvből és foglalkoztatóból álló sorozat szereplői egy fiú és egy lány tündér, akik szárnyaik ellenére épp úgy viselkednek mint az ember gyerekek.

Melyik csemete ne szeretné a dínókat? Ezek a miniatűr őslények ráadásul könyvenként különböző korokba, országokba jutva kalandoznak, mókáznak. A Két kis dínó sorozat 5 kötete remek szórakozást nyújt az óvodás korúaknak.

A körülbelül 5 éves kortól ajánlott Lengemesék kalandjai is kifogyhatatlanok. A lengék évszakos meséin kívül szakácskönyv, foglalkoztatók is megjelentek, de a legújabb rész, a Nádtengeri rejtélyek különleges kalandot ígér az olvasóknak, mivel a történetet a hallgatóság alakítja, kedve szerint.

És elérkeztünk az iskolásoknak szánt művekhez. Habár a végtelenbe hajló Rumini széria sok iskolában kötelező vagy ajánlott nyári olvasmány, már nagycsoportos óvodások is bátran elkezdhetik. A tengerész egerek történetei mulatságosak, kedvesek, és a szülőknek is izgalmasak, ezt garantálom. Nagyon népszerűek a könyvekhez kapcsolódó kártyajátékok és kirakós is, ha már a regények végére értünk.

Néhány évvel ezelőtt,  a Pagony Kiadó a Tökmagok 4 részével indította  önálló olvasásra ösztönző könyveit. Azóta is ez a legsikeresebb széria, melyet már nagycsoportos kortól felolvashatunk a gyerekeknek, amikor pedig már ismerik a betűket, az első résztől kezdhetik saját maguk az olvasást. Minden könyv egyre nehezül, vagyis több a szöveg, hosszabbak a mondatok, kisebbek a képek. Így fokozatosan szokik hozzá az ifjú olvasó az egyre hosszabb írásokhoz.

A holló gyűrűje nem csak egy izgalmas nyomozás története, sokkal több annál. A történet a Budai várban, a Mátyás templomban játszódik, az ott valóban fellelhető szoborállatok rejtélyes életre keléséről és a holló gyűrűjének eltűnéséről szól. Ez a könyv is 7-9 éveseknek a legoptimálisabb, de készüljetek fel, mert biztos meg kell ejteni egy Várbéli látogatást a könyv végeztével, hogy élőben is megnézzétek a szereplőket.

A négy madár titka és második része Az óra rejtélye, Berg Judit Kertész Erzsivel közösen írt regényei. Nem véletlen hatalmas népszerűségük, a 8-10 éveseknek első detektívregényként ajánlott történetek izgalma felnőtteknek is csábító.

Az Alma – A sötét birodalom a sakkon keresztül szövi izgalmas nyomozását. Folytatása a Drifter – A darknet árnyékában pedig egy naprakész kalandregény, melyben a mai fiatalokat érdeklő informatika, mobiltelefon és mindenféle, a számítástechnikával kapcsolatos fogalmakkal találkozhatnak.

 

Tavaszi ajánló

Sikerlista

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: december 24. – január 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2024. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre