Skip to content Skip to footer

Útikönyvek és problémamegoldások | Csapody Kinga legutóbbi könyvei

Csapody Kinga az utóbbi években számos könyvet írt, mostanában szinte csoportosan jelentek meg gyerekkönyvei. Esetében a mennyiség nem megy a minőség rovására, mert bár két sorozat köteteiről lesz szó, mégis változatosak, témáik újszerűek – és fontos alapokat adnak a kisgyermekes családok szórakozva tanulásához.

Az Utazik a család széria – Irány a Balaton!, Irány a Velencei-tó! és Irány Eger! – nyaralós meséi igen gyorsan lettek népszerűek. Hiánypótló, mert az óvodás korosztálynak nemigen született még Magyarország közkedvelt helyeiről útikalauz. Ám a legfontosabb érv, hogy e könyveket olvasni remek időtöltés.

Az olvasó egy háromgyerekes család vidéki kikapcsolódásain vehet részt. Bepakolnak, a gyerekek rosszalkodnak, az út során nyűgösködnek kicsit, végül aztán együtt élvezik nemcsak az adott úti célt, hanem annak környékét is. Így aztán szórakoztató köntösbe bújtatott földrajzórán vehetünk részt. A gyerekek, ha már jártak az olvasott országrészben, a felismerős öröméért, ha nem, akkor az újdonságok miatt élvezhetik a kalandokat. Aztán persze jön a nyúzás, hogy „meeeenjünk el ide”, de ezzel nincs is baj – bár ez szubjektív véleményem –, hiszen sokkal több érdekességet rejtenek ezek a belföldi úti célok, mint jó néhány tengerpart. Családtag továbbá egy macska, meg a kutya, aki mesélő is egyben. Hogy a szereplők létező szállodában járnak reklámfogás ugyan, de erről előre szóltak. A támogatók támogattak, nincs miért fanyalogni, ráadásul a promóció nem is zavaróan sok.

Szalma Edit minden illusztrációja színes és vagány. A látványosságokat elnagyoltan, mégis jópofán rajzolta meg. A család egyértelműen mókás – a kutya meg pláne.

*

A másik sorozat főszereplői átlagos kislányok, kisfiúk. Vannak rossz napjaik, néha hisztiznek, türelmetlenek vagy huncutok. A Szuper napom lett!, Türelmesek lettünk! Jó gyerek lettem! és Tesó lettem ismét ráébreszt, hogy a kicsiknek nemcsak hercegnős és dínós mesékre van szükségük, hanem saját apró, hétköznapi problémáik kívülről láttatására, és a megoldások bemutatására. A történetek izgalmasak és kedvesek, még ha nagy ügyekről nem is esik bennük szó.

A címek előrevetítik a tartalmat, így a szülő szabadon választhat, éppen gyereke melyik problémáját szándékozik meséléssel orvosolni. Aztán persze vagy célra vezet vagy nem, mert a gyerekek jobbára átlátnak a szitán, mire is akarja rávezetni őket a meseíró. A Tesó lettem nagyon jól összegzi a testvérlét előnyeit, hasznát. Habár e témáról született már nem is egy kiadvány, ezt mégis előre sorolnám, mert elbájolóan kedves, és a kényes helyzetet igen ügyesen közelíti meg.

Pásztohy Panka grafikái, akárcsak korábbi munkái, igen ötletesek. Tudjuk, minden illusztrátornak megvan a saját eszköztára, stílusa, de attól még tud mindig újat mutatni, ahogy most is.

Tavaszi ajánló

Sikerlista

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: december 24. – január 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2024. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre