Skip to content Skip to footer
Könyvesbolt: hétfő, szerda, péntek: 17 - 19 / kedd, csütörtök: 11 - 15
Könyvesbolt: dec. 24. - jan. 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
mert az a film a legjobb, amit a saját fejedben forgatsz
0 items - 0 Ft 0
mert az a film a legjobb,
amit a saját fejedben forgatsz
0 items - 0 Ft 0

A hintázás jótékony hatásai

A hinta az egyik legrégebbik játékok egyike, ami napjainkban is nagy népszerűségnek örvend a világban. Gondoljuk csak bele, hogy az újszülöttek is úgy nyugszanak meg a legjobban, ha ringatják őket, ez a mozgás pedig megegyezik a hinta által kiváltott ide-oda lengéssel. Még a felnőttek is előszeretettel használnak a hintához hasonló eszközöket, ilyen például a függőágy vagy a hintaszék. A hintázás nyugtató hatást gyakorol a szervezetre, stresszoldó jellege a kicsikre is kihat, megszünteti a félelmeket, oldja a felgyülemlett feszültséget. A mozgásforma az egyensúlyérzék fejlődéséhez is nagyban hozzájárul.

csepphinta - függőhinta

A hintázás az agy számos területét is fejleszti. Ismétlődő helyváltoztatással jár, aminek köszönhetően az egyensúlyi rendszer ingereket juttat el az agyi területre, az agy pedig ennek következtében utasításokkal látja el a mozgásszerveket, így a test egyensúlya például megmarad. Ez olyan közvetítés, ami az agy bizonyos területeit igazoltan megedzi, fejleszti a mozgáskoordinációt, segít a térbeli tájékozódásban, a ritmusérzék kialakulásában, de még a matematikai készségek fejlődésére is jó hatást gyakorol. A hintázó mozgás gondoskodik a két agyfélteke közötti kapcsolatról, ami támogatja a kreatív gondolkodást, jobbá válik az ábrázolóképesség, a beszédkészség, az olvasás és írás elsajátítása is könnyedebben fog menni, de még a koncentrációs képességet is javítja.

A hintázás szinte felér egy kis testedzéssel is

A hintázás közben előidézett mozgás az izomzat bizonyos részeit megfeszíti, így a test egyes részei megerősödnek. A szakemberek napi szinten javasolják, hogy a gyermek egy kis időt hintázzon.

Napjainkban a legtöbb családi ház kertjében is megtalálható a hinta, ráadásul megannyi típusú közül válogathatunk. Ma már a klasszikus műanyag és a fából készült hintán kívül beszerezhetünk akár fészekhintát is, de még csepphinta, tányérhinta és laphinta is a vásárlók rendelkezésére áll.

Tavaszi ajánló

Sikerlista

1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 17-19 és kedd, csütörtök 11-15 óra között
1161 Budapest Baross utca 250. | Telefon: 06 (30) 990 6657
Könyvesbolt nyitva tartás: december 24. – január 7. között zárva. A webáruház folyamatosan üzemel!
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
OTP simple pay Vásárlói tájékoztató
A weblapot készítette:
Weblap készítés és üzemeltetés: Turbo Byte Soft

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultúrgyerek Bt © 2016 – 2024. Minden jog fenntartva.
Ugrás fentre