Skip to content Skip to footer

Kíváncsiak vagytok rá, mit olvas egy könyvesbolt tulajdonos a gyerekeinek?

Ha igen, íme a mi mostani listánk. Kezdem a 8 éves lányommal, aki esténként először hangosan, magának olvas, utána következünk mi. Kedvence az utóbbi egy évben Geronimo Stilton, nemrég pedig a Varázslatos Állatbirodalomra váltott. Ezek remek könyvek kezdő olvasóknak. Nagy betűk, tágas sorközök, szöveg kiemelések, illusztráció. És a lényeg, hogy izgalmasak, de kedvesek, nem erőszakos történetek.

Amit mi olvasunk fel, (a teljesség igénye nélkül, mert nagyon hosszú lenne a lista) az több szálon fut, egyszerre két könyvet szoktunk olvasni, mást az apukájával és mást velem. Nagyon tetszett nekik a most befejezett Amikor a nyulak még repülni tudtak, előtte Rumini Zúzmaragyarmaton. Most a Muskétásokért rajonganak. Én most a Holló gyűrűjét olvasom fel, előtte Az elveszett gyémánt titokzatos esetében nyomoztunk. Sorára vár az Esti mesék a boldogságról, mert Boldizsár Ildikóban nem lehet csalódni. Nagy örömömre, a kikészített Nem, nem, segítő mesét ma reggel 3/4 6-kor elkezdte, annyira izgatja az iskolás, probléma megoldó témakör. Nemrégiben kiolvasott: A világ vallásai, A lány, aki orvos akart lenni, És most elmondom, hogy lifteztem, A Kisegér, aki megmenti a karácsonyt, A Macskakirály születésnapja (világbajnok!). De bármikor előkerülhet egy kis Tesz-vesz város nosztalgiázni, vagy egy Kufli könyv a sorból.

A 4,5 éves fiamnak elég kifinomult ízlése van, pontosabban nagyrészt ismeretterjesztő könyveket olvas, ezen belül is járműveseket. Hatalmas tűzoltó rajongó, minden ami ezzel kapcsolatos, az állandó körforgásban van. A Scolar könyvek széles választéka megtalálható a polcain. Vagyis ott már nem férnek el, tehát a lakás minden pontján megtalálhatók. A tűzoltók, Az én nagy képes szótáram – Járművek, Markoló, traktor, kukásautó, A járművek világa, Az építkezésen, Barátaim a járművek – Tűzoltók, stb. Azért előkerül Bartos Erika verseskönyvei közül bármelyik (Bárányfelhők, Hógolyó, Zakatoló), vagy a Vidám mesék. A Kerék mesék sorozat összes darabját szereti, persze élükön Pedró, a tűzoltóautóval és Tóbiás, a kukásautóval. Kisebbeknek szóló Berci és Bori könyvek is jöhetnek, de tegnap este például a Fedezd fel a tested volt a program.

Szóval ezek a mi kedvenceink, a teljesség igénye nélkül, mert az anyjuk olvasás mániáját követve, illetve az üzletből adódó lehetőséggel élve egy kisebb könyvesboltjuk van már nekik is. 🙂 Mázlisták, igaz?

Leave a comment

Ugrás fentre