Skip to content Skip to footer
-20%

Sandwich grófja és a nápolyi pizza – Kedvenc ételeink története

3988 Ft 3190 Ft
20% kedvezmény!

Pagony kiadó (könyvek) termékekre 20% kedvezmény!

Készleten

Hozzáadás a kívánságlistához
Hozzáadás a kívánságlistához
Cikkszám: 9789635871117 Kategóriák: , , , , Címkék: , , Product ID: 38092

Leírás

Gondoltál már arra, hogy minden ételnek megvan a maga története? Valaki egyszer rájött, hogyan lehet kenyeret sütni kemencében, és hogy tojásból, tejből és lisztből palacsinta lesz. Magyarországon sem ettek mindig paprikás krumplit, sokáig azt sem tudták, mi fán terem a krumpli és a paprika.
Az ételek hosszú és izgalmas utat tettek meg, mielőtt a mai formájukban a tányérunkra értek. Kalas Györgyi régóta foglalkozik gasztronómiával, ebben a könyvben a gyerekek kedvenc ételeinek legérdekesebb történeteit gyűjtötte össze. Kiderül, hogyan sütik a nápolyi pizzát, hányféle tészta van Olaszországban, mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz, milyen a kakaó termése, és miért készítettek először szusit. De a könyvben a csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerheted!
Horváth Ildi gyönyörű rajzaitól pedig biztosan megéhezel, így a könyv végén néhány receptet is találsz, amit jó szórakozás lesz otthon elkészíteni.

További információk

Ajánlott min. életkor

Ajánlott max. életkor

Kötés

Oldalszám

ISBN

9789635871117

Ugrás fentre